JORNADES PER A L’EXCEL·LÈNCIA
6_i_7_d’octubre

Quin futur volem per al Pirineu?


CONTACTE:
Informació General
info@jornadesperalexcellencia.cat

Secretaria
administracio@jornadesperalexcellencia.cat

Allotjament

OFICINA DE TURISME: 973 62 63 45

Poliesportiu d’Esterri d’Àneu
Plaça de la Closa, s/n
25580 ESTERRI D’ÀNEU

<We_can_help/>

What are you looking for?

Les administracions apel·len a la unitat per afrontar els reptes de futur del Pirineu

La ministra d’Andorra Conxita Marsol, anuncia plans de cooperació amb Catalunya en habitatge, salut o treballadors transfronterers. La síndica Maria Vergés reivindica la singularitat de l’Aran, però també espais de relació amb la resta de territoris de muntanya

La unitat d’acció i la cooperació entre territoris del Pirineu és una de les grans conclusions a les quals apel·len les institucions per afrontar els reptes de futur. Així ho han subratllat aquest migdia la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge del Govern d’Andorra, Conxita Marsol, i la síndica d’Aran, Maria Vergés, durant la cloenda de les desenes Jornades per a l’excel·lència.

La ministra Marsol ha manifestat que hi ha molts reptes i complexos que cal afrontar en els propers anys i que per tirar endavant fan falta decisions, treball i ser solidaris a escala regional. La titular de Presidència del Govern d’Andorra ha parlat de diàleg permanent amb la Generalitat i la regió d’Occitània. En aquest sentit, Conxita Marsol ha posat com a exemple el grup de treball de cooperació transfronterera entre Andorra i Catalunya en el que es treballa ja en accions en matèria de treballadors transfronterers, habitatge o sanitat.

Finalment, la ministra ha enumerat reptes de futur del Pirineu, destacant el canvi climàtic, però també saber conservar i captar talent jove, oferir serveis bàsics a menys de 30 minuts i poder combinar les singularitats o activitats tradicionals de cada lloc en un món modern i global.

La síndica d’Aran, Maria Vergés, ha confirmat una presència més sòlida i continuada del Conselh Generau d’Aran a les Jornades per a l’excel·lència, afirmant que compartim reptes, futur i territori. Vergés ha parlat d’identitat concèntrica en el sentit d’afavorir la la unió d’acció dels territoris de muntanya a partir de la diversitat i del respecte a la singularitat de cada zona, com és la identitat històrica de la Val d’Aran. “Ens necessitem els uns als altres amb respecte i lleialtat institucional”, ha dit Maria Vergés.

Finalment, el president de les Jornades per a l’excel·lència, Jesús Montoliu, ha agraït la participació de les institucions, patrocinadors, col·laboradors i públic assistent en aquestes Jornades, que ha reiterat que continuen apostant per contribuir a crear espai de reflexió i debat per generar valor pel territori.

 

 

reViu les Jornades a:

👉 https://www.instagram.com/jornadesperalexcellencia/

👉 https://www.linkedin.com/company/jornades-per-a-excellencia

👉 https://www.facebook.com/jornadesperalexcellencia