JORNADES PER A L’EXCEL·LÈNCIA
6_i_7_d’octubre

Quin futur volem per al Pirineu?


CONTACTE:
Informació General
info@jornadesperalexcellencia.cat

Secretaria
administracio@jornadesperalexcellencia.cat

Allotjament

OFICINA DE TURISME: 973 62 63 45

Poliesportiu d’Esterri d’Àneu
Plaça de la Closa, s/n
25580 ESTERRI D’ÀNEU

<We_can_help/>

What are you looking for?

Ester Capella: “Sense el Pirineu no hi ha país o és incomplert”

La consellera de Territori inaugura les Jornades per a l’excel·lència comprometent-se amb la millora de les comarques de muntanya.

L’economista Oriol Amat veu oportunitats de futur, tot i la despoblació i l’envelliment registrat en les darreres dècades Esterri d’Àneu, 6 d’octubre de 2023.- La consellera de Territori, Ester Capella, ha inaugurat aquesta tarda les Jornades per a l’excel·lència que se celebren avui i demà a Esterri d’Àneu subratllant que aquest espai de reflexió “serveix per fer les preguntes, a vegades incòmodes, sobre el futur del Pirineu, però que de les respostes en sortiran accions per aquest territori tan extens i poc poblat, però que és font de vida per a tot el país”. Ha afirmat que “sense el Pirineu no hi ha país o és incomplet”.

La consellera Capella va posar com a reptes l’accessibilitat, la mobilitat, el reequilibri territorial i la igualtat d’oportunitats per accedir a serveis i garantir drets fonamentals com, per exemple, el dret a l’habitatge.

La titular del departament de Territori ha parlat de generar un full de ruta compartit sobre el futur del Pirineu i interpel·lant a tot Catalunya, perquè tot el país ha d’entendre i participar del disseny de futur. Igualment, ha assenyalat que “cal una estratègia compartida, justa i sostenible, arrelant la gent on vol viure” i que el Govern
hi té tota la voluntat i la força per passar dels compromisos a les realitats. En aquest sentit, va recordar el pla estratègic per al Pirineu per al període 2024-2030 amb 8 eixos temàtics i 14 projectes.

L’acte inaugural de les desenes Jornades per a l’excel·lència han comptat també amb la participació del president de la Diputació, Joan Talarn, que ha qualificat el Pirineu com una “tema de país” i amb grans oportunitats de futur per afavorir la qualitat de vida i el creixement sostenible. Talarn ha destacat l’aposta de la Diputació per combatre els obstacles que suposa viure en territoris de muntanya i que per aquest motiu destinen un 20% més de pressupost als municipis del Pirineu en aquells programes de suport als ajuntaments. “És una discriminació positiva, que no és una
solució definitiva, però ajuda a generar oportunitats”.

 

reViu les Jornades a:

👉 https://www.instagram.com/jornadesperalexcellencia/

👉 https://www.linkedin.com/company/jornades-per-a-excellencia

👉 https://www.facebook.com/jornadesperalexcellencia