JORNADES PER A L’EXCEL·LÈNCIA
6_i_7_d’octubre

Quin futur volem per al Pirineu?


CONTACTE:
Informació General
info@jornadesperalexcellencia.cat

Secretaria
administracio@jornadesperalexcellencia.cat

Allotjament

OFICINA DE TURISME: 973 62 63 45

Poliesportiu d’Esterri d’Àneu
Plaça de la Closa, s/n
25580 ESTERRI D’ÀNEU

<We_can_help/>

What are you looking for?

La 8a edició de les Jornades per a l’excel·lència abordarà l’educació com a clau del futur

  • A les Jornades hi participaran una vintena de ponents del sector tan reconeguts com César Bona, Xuxo Ruiz, Marina Subirats i Josep-Maria Terricabras, entre altres.
  • Les Jornades se celebraran durant dos dies, el divendres a la tarda i el dissabte al matí.

La vuitena edició de les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu abordarà de manera monogràfica ‘L’educació, la clau del futur’ de la mà d’una vintena de professionals de primer nivell de l’àmbit educatiu. Les Jornades, que tindran lloc els dies 1 i 2 d’octubre al Poliesportiu d’Esterri d’Àneu, acolliran conferències, taules rodones, entrevistes i actuacions combinant el format presencial amb la retransmissió en streaming.

Els diferents models educatius existents, la digitalització, els valors educatius o la realitat de les escoles situades en zones rurals són algunes de les qüestions que centraran aquesta edició. En una roda informativa a la seu de la Diputació de Lleida, el president de l’associació organitzadora, Jesús Montoliu, ha reiterat que “les Jornades extremaran les precaucions per garantir la seguretat dels assistents i continuaran apostant per integrar les noves tecnologies, com ja vam fer l’any passat”.

 

 

Durant la presentació, també s’ha donat a conèixer el programa complet de les Jornades i s’han anunciat alguns dels noms destacats que compartiran les seves experiències i reflexions durant l’esdeveniment. El docent i conferenciant, César Bona, el mestre i mag, Xuxo Ruiz, la sociòloga, Marina Subirats, el filòsof i eurodiputat, Josep-Maria Terricabras, i l’educador pedagògic, Boris Mir, són alguns dels ponents confirmats per aquesta edició. A les Jornades també hi intervindran representants institucionals com la ministra d’educació del Govern d’Andorra, Ester Vilarrubla o la secretària de Transformació Educativa de la Generalitat de Catalunya, Núria Mora.

En la presentació d’aquestes Jornades, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, qui també participarà en les Jornades, ha volgut destacar que “en el projecte de transformació econòmica de les Terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran, que s’impulsa en benefici de les futures generacions, l’educació és un dels factors claus, també, a repensar i potser, transformar. Les persones que d’aquí 20 anys definiran les estratègies socioeconòmiques del món que deixaran a la seva següent generació segurament han de començar a rebre ja uns estàndards educatius ben diferents dels actuals”. Així mateix, Pere Ticó, alcalde d’Esterri d’Àneu ha reiterat la importància que un esdeveniment de referència com aquest es porti a terme al municipi i la capacitat que ha demostrat per atreure ponents de primer nivell i un públic cada vegada més ampli, de dins i fora de les comarques.

 

 

Les Jornades per a l’excel·lència continuen creixent i ja s’han convertit, després de set edicions, en un acte de referència de cada any per al Pirineu, un veritable think tank de les comarques de muntanya. Al llarg de la seva trajectòria les Jornades han tractat qüestions cabdals tant per a les comarques de muntanya com pel conjunt del territori. La sostenibilitat, el turisme, les infraestructures, la sanitat i el comerç electrònic són alguns dels temes que s’han tractat anteriorment.

 

Tall de la intervenció de l’Il·lm. Sr. Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida:

 

Tall de la intervenció de l’Il·lm. Sr. Pere Ticó, alcalde d’Esterri d’Àneu:

 

Tall de la intervenció del Sr. Jesús Montoliu, president de l’Associació Jornades per a l’excel·lència: