JORNADES PER A L’EXCEL·LÈNCIA
1-2_Octubre_2021

L'Educació, la clau del futur


CONTACTE:
Informació General
info@jornadesperalexcellencia.cat

Secretaria
administracio@jornadesperalexcellencia.cat

Allotjament

OFICINA DE TURISME: 973 62 63 45

Poliesportiu d’Esterri d’Àneu
Plaça de la Closa, s/n
25580 ESTERRI D’ÀNEU

<We_can_help/>

What are you looking for?

>Talent

Cor de Rock

Escola Andorrana d’Encamp

El Cor de Rock d’Encamp és un projecte educatiu que neix de la voluntat de voler fomentar a través del cant valors tan importants com l’amistat, la solidaritat i el voluntariat entre els adolescents de diferents nacionalitats i realitats socials que formen part de l’agrupació.

El seu gran reconeixement és pel seu singular repertori musical, són l’únic cor d’una escola pública d’Andorra dedicat a la interpretació de versions corals de música pop, rock i de les llistes d’èxits, i també per la seva participació en causes solidàries i la generositat desinteressada que sempre mostren els seus membres.

Medi-STEAM

Escola La Closa
Esterri d’Àneu

A l’escola, volen promoure la Ciència des d’una perspectiva que tingui present el món tan complex, canviant, tecnològic i en constant transformació en què vivim.

Englobant les Ciències, la Tecnologia, l’Enginyeria, les Arts, Humanitats, Ciències Socials i la Matemàtica podran donar respostes globals a problemàtiques reals.

La seva finalitat educativa és que l’alumnat aprengui a comprendre el món per pensar i resoldre problemes complexos, imaginar i buscar solucions creatives i implicar-se i comprometre’s amb valors de sostenibilitat i equitat.

Us compartim algunes imatges dels projectes Medi-STEAM duts a terme aquest curs 2020/21 des d’aquesta mirada.

Boscos de Muntanya

Bergwaldprojekt Catalunya, Llavorsí

Dins la fundació Bergwaldprojekt es crea Boscos de Muntanyaa Llavorsí, un projecte que convida a les escoles de Catalunya a visitar els boscos catalans perquè els joves experimentin la importància de treballar en equip en ambients que no solen freqüentar, encara que alguns viuen molt a prop d’ells.

L’objectiu és que interactuïn i entrin en contacte amb la natura, que experimentin noves sensacions i que en descobreixin tots els secrets amagats, perquè siguin conscients de la importància de cuidar i protegir aquest regal de la mare terra.

Orquestra Comarcal Pirinenca

Escola Folk del Pirineu, Arsèguel

Projecte musical que té com a objectiu formar i promocionar la música i la dansa d’arrels tradicionals a les comarques pirinenques.

És un taller flexible obert a tothom – estudiants, els seus familiars, joves, adults – que s’adapta a les necessitats dels seus alumnes. La diversió tampoc falta, de fet potència encara més la capacitat d’aprenentatge. Gràcies a aquest projecte, els participants tenen la possibilitat de tenir al seu costat professionals que els ajuden a millorar la seva formació tècnica i a aprendre com utilitzar correctament els instruments.

Repensem el nostre pati

Escola Àngel Serafí Casanovas, Sort

Aquest projecte es duu a terme com un procés d’aprenentatge, de compromís i de cooperació entre tota la comunitat educativa. Es pretén que el pati esdevingui un espai harmònic i saludable dins de l’escola, on hi apareguin els espais naturals i on s’hi pugui dur a terme una educació integral i el creixement personal dels infants.

L’hort escolar

Escola Àngel Serafí Casanovas, Sort

Tenir un hort a l’escola és una gran oportunitat educativa per treballar hàbits, valors, cooperació, participació, autonomia i competències bàsiques de manera transversal. Afavoreix el desenvolupament individual i social dels alumnes, i el seu benestar físic i psicològic, ja que és un espai exterior de contacte amb la natura i els alumnes parteixen de l’acció i la pràctica per assolir els aprenentatges.

Tac i Prehistòria

Escola Àngel Serafí Casanovas, Sort

A P-5 treballen com a projecte de cicle la prehistòria, utilitzant com a metodologia les intel·ligències múltiples, i el treball globalitzat, relacionant-ho sempre amb les noves tecnologies. Mestres i famílies treballen conjuntament per fer possible una experiència innovadora i enriquidora que persegueix un desenvolupament integral de tots i cadascun dels alumnes.

Som farandulers

INS Hug Roger III, Sort

Aquest projecte de teatre està format per alumnes de tots els nivells de l’ESO i de Batxillerat. L’objectiu principal és la recerca de la cohesió social al centre, aconseguir que els estudiants s’estimin el lloc on passen bona part del seu temps. Com a conseqüència, tots els aspectes de la vida acadèmica del centre es veuen enfortits. L’èxit de l’activitat rau en el seu caràcter obert, inclusiu i acollidor.

Cos Conscient

Escola La Closa, Esterri d’Àneu