JORNADES PER A L’EXCEL·LÈNCIA
6_i_7_d’octubre

Quin futur volem per al Pirineu?


CONTACTE:
Informació General
info@jornadesperalexcellencia.cat

Secretaria
administracio@jornadesperalexcellencia.cat

Allotjament

OFICINA DE TURISME: 973 62 63 45

Poliesportiu d’Esterri d’Àneu
Plaça de la Closa, s/n
25580 ESTERRI D’ÀNEU

<We_can_help/>

What are you looking for?

“Quin futur volem per al Pirineu?”, lema escollit per les desenes Jornades per a l’excel·lència

L’organització fa coincidir els 10 anys d’aquest esdeveniment per proposar una reflexió global sobre els territoris de muntanya.
Conferències i taules rodones sobre sostenibilitat, arrelament amb relació a despoblació, el paper dels joves, el sector primari o la llei de muntanya, entre altres àmbits.

Les desenes Jornades per a l’excel·lència, que se celebraran a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) els dies 6 i 7 d’octubre d’enguany tindran el títol: “Quin futur volem per al Pirineu. Estratègies per a un desenvolupament sostenible dels territoris de muntanya”.

Amb aquest lema, l’organització pretén fer coincidir el desè aniversari de les Jornades per a l’excel·lència amb una reflexió profunda i transversal sobre els territoris de muntanya i les seves perspectives de futur. S’ajorna, només per un any, el tradicional format de debat monogràfic sobre un sol aspecte de la realitat del Pirineu.

D’aquesta manera, les Jornades per a l’excel·lència faran un repàs amb experts de prestigi sobre aspectes tan rellevants en els propers anys com són el creixement sostenible i el canvi climàtic, la nova economia, la despoblació, la formació, la retenció i captació de talent, les oportunitats de la marca “Pirineu”, l’arrelament territorial en relació amb el despoblament i la problemàtica de l’habitatge, la comunicació com a eina de cooperació amb altres territoris de muntanya i amb altres estats, així com una visió de col·laboració transfronterera a partir d’experiències d’arreu del món en zones de muntanya similars.

En les setmanes vinents es tancarà el programa, que es presentarà oportunament, amb la missió d’oferir una àmplia i atractiva oferta que situï Esterri d’Àneu per uns dies com a centre neuràlgic del debat sobre el Pirineu i que sigui d’interès per al conjunt de la població.