JORNADES PER A L’EXCEL·LÈNCIA
6_i_7_d’octubre

Quin futur volem per al Pirineu?


CONTACTE:
Informació General
info@jornadesperalexcellencia.cat

Secretaria
administracio@jornadesperalexcellencia.cat

Allotjament

OFICINA DE TURISME: 973 62 63 45

Poliesportiu d’Esterri d’Àneu
Plaça de la Closa, s/n
25580 ESTERRI D’ÀNEU

<We_can_help/>

What are you looking for?

Presentació a la Diputació de Lleida de la 9ª edició de Les Jornades per a l’Excel·lència en la que aquest 2022, es proposen combatre l’estigma i el tabú en la salut mental

 

  • El conseller de salut Josep Maria Argimon, està convidat a cloure les IX  Jornades per l’Excel·lència
  • La novetat d’enguany és el conveni de col·laboració signat amb el Govern d’Andorra
  • Avui s’han presentat a la Diputació de Lleida el cartell de les Jornades d’enguany

 

Sota el títol “Fora estigmes! La salut mental al Pirineu” se celebrarà la 9a edició de les Jornades per a l’Excel·lència a Esterri d’Àneu, els dies 30 de setembre i 1 d’octubre de 2022. Les Jornades, que s’han presentat avui a la Diputació de Lleida, es proposen abordar aquesta qüestió des d’una mirada àmplia i transversal. Per fer-ho, comptarà amb la participació d’una trentena de ponents de referència que, a través de les seves reflexions i propostes, aportaran  algunes claus per afrontar els nous reptes que s’imposaran en l’àmbit  de la salut mental.

Josep Maria Argimon, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya; Albert Font, ministre de Salut del Govern d’Andorra; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; els psiquiatres. Josep Pifarré i Dra. Montserrat Dolz; Dra. Mercè Boada,  neuròloga i directora mèdica ACE; Magda Casamitjana, directora del Pacte Nacional de Salut Mental o Meritxell Budó, secretària d’atenció sanitària i participació del Departament de Salut, entre altres, són alguns dels ponents que han estat convidats.

Durant la presentació, Jesús Montoliu, president de les Jornades per a l’Excel·lència,  ha remarcat la importància de que “tots ens impliquem en la lluita contra l’estigma i la discriminació de les persones que pateixen algun trastorn mental”.

Montoliu, acompanyat de Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica; Pere Ticó, alcalde d’Esterri d’Àneu ha desvetllat el cartell de les Jornades que enguany representa un dibuix de test de Rorschach, amb el que els psicòlegs i terapeutes investiguen els racons més profunds de la nostra ment.

 

La participació andorrana reforça els lligams entre territoris

La novetat d’enguany és la firma del conveni de col·laboració entre el Govern d’Andorra i les Jornades, fet que reforça els lligams entre els territoris. Per aquest motiu, el 16 de setembre es presentaran les Jornades a La Massana. Aquesta col·laboració afegeix un plus, sumant-se un país més dels Pirineus amb el que compartim aspectes molt importants pels ciutadans i els professionals dels territoris de muntanya i obre aquest espai de trobada i diàleg per pensar com poder assolir junts l’excel·lència, tant des de dins com des de fora dels Pirineus.

 

Un veritable think tank de les comarques de muntanya

Després de nou  edicions, les Jornades s’han convertit en un acte de referència al Pirineu i l’any passat van batre el rècord d’assistència, quan va tractar sobre “L’educació, la clau del futur”. Les edicions anteriors van fixar-se en les persones com a vehicle de progrés, en concret en les dones, en el turisme, en les infraestructures i les comunicacions, en la sanitat i en el comerç electrònic com a oportunitat de negoci global.

 

L’Associació Jornades per a l’excel·lència és una entitat sense ànim de lucre, constituïda a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) l’any 2014, amb l’objectiu de promoure el perfeccionament professional dels habitants de l’alta muntanya i afavorir, així, el desenvolupament del territori. La sostenibilitat i el progrés de les persones en les organitzacions són els eixos clau que fomenten aquesta iniciativa.