JORNADES PER A L’EXCEL·LÈNCIA
6_i_7_d’octubre

Quin futur volem per al Pirineu?


CONTACTE:
Informació General
info@jornadesperalexcellencia.cat

Secretaria
administracio@jornadesperalexcellencia.cat

Allotjament

OFICINA DE TURISME: 973 62 63 45

Poliesportiu d’Esterri d’Àneu
Plaça de la Closa, s/n
25580 ESTERRI D’ÀNEU

<We_can_help/>

What are you looking for?

Conveni amb les Jornades per a l’excel·lència a Esterri d’Àneu per ampliar la vinculació amb Andorra i fer actes al Principat

El Govern d’Andorra ha signat aquest dimecres un Conveni de col·laboració amb l’Associació de les Jornades per a l’excel·lència a l’Alta Muntanya. Es tracta d’un esdeveniment que té lloc anualment, des del 2014, a Esterri d’Àneu sota una temàtica d’actualitat i amb la participació de professionals nacionals i internacionals d’alt nivell.

Així, l’esdeveniment és un espai de reflexió i un punt de trobada de diferents sectors que aporta un impuls social, intel·lectual i econòmic a les zones de muntanya del Pirineu. En totes les seves edicions, les jornades han comptat amb presència andorrana, tant entre el públic com entre els ponents –en els últims anys, les conferències inaugurals han anat a càrrec de les ministres de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla–.

El conveni, signat avui entre la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el president de l’Associació, Jesús Montoliu, estipula que l’Executiu col·laborarà amb les Jornades amb una aportació de 5.000 euros i entrarà a formar part del comitè de govern. A més, es farà una taula rodona anual al Principat prèvia a l’inici de les Jornades i amb la mateixa temàtica escollida. Enguany es preveu que l’acte a Andorra es faci al setembre i les Jornades a Esterri d’Àneu, entre el 31 de setembre i l’1 d’octubre.

En aquest sentit, el conveni té la voluntat de consolidar la vinculació d’Andorra amb les Jornades i afavorir un espai de trobada entre l’empresariat i els professionals per potenciar sinergies entre Andorra i les comarques catalanes del Pirineu.

Les Jornades per a l’excel·lència en xifres

Des que van crear-se, el 2014, hi ha hagut 8 edicions de les Jornades, amb més de 200 ponents especialitzats i una seixantena d’empreses col·laboradores. Els darrers dos anys l’esdeveniment s’ha pogut seguir també en format telemàtic, amb una mitjana de prop de 900 espectadors en cada edició.